KUNSTNER PROFIL


Inspirationskilden er farvestemninger

Jeg har malet så længe jeg kan huske. Det at skabe og udtrykke mig via min kunst, er en stor en del af mig.

Min inspiration kommer mange steder fra. Mest fra naturen, blomster og lyset som ændrer sig gennem dagen, men også fra byens impulser og hverdagens hændelser.

Min metode er intuitiv, og former og farver opstår som følge af min indre dialog. Min hverdag, mine tanker og følelser kommer billedetligt talt frem på mine lærreder. Jeg udtrykker mig bedst visuelt og det klarer mine tanker og giver mig god energi når jeg har en pensel i hånden. 

I mine malerier er omdrejningspunket farver og former. Jeg har altid elsket farver og sammen med de mange grafiske former, der opstår på mine lærreder når jeg maler, fremkommer der små fortællinger.

 

  

Kunstneren fortolket af kunstanmelder Tom Jørgensen

”Malerierne virker dynamiske, men alligevel yderst harmoniske og behageligt pirrende. Ved at skifte mellem transparente og halvtransparente farveflader og ved at lade de hvide partier dominere nogle kompositioner og lade dem være mere tilbageholdende i andre, lykkes det Vibeke at skabe stor rytmisk variation de enkelte malerier imellem.

Virkningen er alt andet end aggressiv. Tværtimod har de en næsten meditativ effekt. Noget, der ikke mindst skyldes balancen mellem den sorte farve og de lysende varme kulører og mellem passager af stor energi og partier, hvor stilheden hersker.”

TOM JØRGENSEN, KUNSTANMELDER JYLLANDS POSTEN