Mød Vibeke

Hvem er jeg?


MENNESKET -  Som person er jeg optimistisk på de fleste områder og jeg er glad for livet. Jeg kan lide den tætte dialog og er ikke meget for at stille mig op foran mange mennesker Jeg elsker boligindretning og at være omgivet af smukke ting.

Jeg er så heldig at have den skønneste familie. Min kæreste Jesper og vores to børn Flora fra 2016 og Vitus fra 2019. Min familie bruger jeg så meget tid på som overhovedet muligt og jeg nyder at have mindre børn. Deres finurlige og ligefremme tilgang til alting. Det tiltaler mig at de ofte kan få de mindste ting til at være fantastiske, så livet nærmest er magisk. Det prøver jeg virkelig at lære.

Under hele min opvækst har jeg altid tegnet og malet. Jeg er meget følsom og mærker mange impulser, som jeg har behov for at oversætte og bearbejde med mine farver og pensler. Hvis jeg ikke havde mine hænder til at skabe med, ved jeg faktisk ikke hvor jeg skulle gøre af mit hoved :) 

 
KUNSTEN

KUNSTEN - Mine malerier er abstrakte, moderne og oftest meget farverige. Inden det første penselstrøg har jeg altid en løs ide til hvilket udtryk, jeg vil have frem, men de mange muligheder der er i det abstrakte maleri drager mine pensler og udtrykket ændres undervejs.

At male er en vigtig del af min hverdag, som jeg ikke kan undvære. Det gør mig glad og let om hjertet. Jeg holder meget af at eksperimentere og bruger derfor forskellige redskaber og teknikker til at forme maleriet. Jeg arbejder med farverne som det primære, med farverne skaber jeg de grafiske former og de små detaljer. Når min bund er lagt bruger jeg oliekridt og spraymaling til at forstærke udtrykket. Til sidst maler og tegner jeg mine sorte streger, som gennem tiden er blevet til mit kunstneriske kendetegn. De er med til at give energi og bevægelse til maleriet, så de får et poetisk og legende udtryk.

Min metode er intuitiv, og former og farver opstår som følge af min indre dialog. Min hverdag, mine tanker og følelser kommer billedetligt talt frem på mine lærreder. Jeg udtrykker mig bedst visuelt og det klarer mine tanker og giver mig god energi når jeg har en pensel i hånden. 

Inspiration til mine værker får jeg mange steder fra. Blomster er min primære inspirationskilde, men alt i naturen – farverne og formerne, de skiftende årstider, byen og hverdagens puls puster liv til mine ideer.

I mine malerier er omdrejningspunket farver og former. Sammen med de grafiske former, der opstår på mine lærreder når jeg maler, fremkommer der små fortællinger. Klik på billedet og hør om min inspiration - filmen varer 40 sekunder. Kunstnerprofil   Kunstneren fortolket af kunstanmelder Tom Jørgensen, kunstandmelder Jyllandsposten ”Malerierne virker dynamiske, men alligevel yderst harmoniske og behageligt pirrende. Ved at skifte mellem transparente og halvtransparente farveflader og ved at lade de hvide partier dominere nogle kompositioner og lade dem være mere tilbageholdende i andre, lykkes det Vibeke at skabe stor rytmisk variation de enkelte malerier imellem. Virkningen er alt andet end aggressiv. Tværtimod har de en næsten meditativ effekt. Noget, der ikke mindst skyldes balancen mellem den sorte farve og de lysende varme kulører og mellem passager af stor energi og partier, hvor stilheden hersker.” Kontakt mig lerfeldtbjerker@me.com

Kontaktformular