Mine malerier bliver skabt af farvestemninger

Mine malerier bliver skabt af farvestemninger

Ligesom mange af os kan mærke, at lyset om sommeren virker opløftende på os, har farver også stor betydning for vores velvære. 

Farver kan påvirke vores humør på mange forskellige måder. Jeg er en af dem der er meget farvesensitiv - det virker ihvertfald som om at jeg bliver påvirket mere af farver end mange andre. Jeg har altid gået op i farver til mit hjem og til mit tøj, fordi det er noget jeg bliver påvirket af hele dagen lang. 

Det er også farverne der er omdrejningspunktet når jeg maler. Det er helt forskelligt hvilke farver der taler til mig, men den hvide skal altid være på  - den er let og ren og løfter alle de andre farver op på et højere niveau. 

Og hvad mener jeg så med at farverne taler til mig? Jeg oversætter på en måde selve farvepaletten inde i mit hoved og sætter "ansigt" på farverne..

Fx. når jeg ser en bestemt form for pink, så kan jeg få associationer til flamingo, eventyr og vildmark, når jeg ser en mørk rød kan det være rødvin, hyggelige sommerdage og afslapning, når jeg ser en lækker limegrøn fornemmer jeg citrontræ, friskhed eller en græsmark om foråret. Så farverne sætter associationer og følelser igang, når jeg arbejder med mine pensler.

Nogen vil så måske tænke at jeg bruger sort, mørke og dysterhed når jeg er i dårlig humør og gul, som solen når jeg er glad - men sådan er det ikke nødvendigvis. Nogen gange kommer der en lækker sommerfarve på penslen, netop fordi jeg trænger til sommer. Så i princippet maler jeg mig glad og derhen hvor jeg gerne vil være. Så på en måde er mine malerier manifestationer af mine drømme.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.